גלידה באר שבע, סניף ז'בוטינסקי הקניון הגדול פתח תקווה

  • גלידה באר שבע
0
עדיין אין דרוגים

מי לא זוכר את העצירות ההמוניות של עשרות אוטובוסים ביציאה מהכביש הישן של באר שבע לכיוון אילת?
גלידה באר שבע הינה רשת גלידריות בעלת היסטוריה עמוקה ורחבה של איכות, היא נוסדה לפני כ-60 שנה על ידי יוליה רוטנברג, שכונתה בפי כל, סבתא.

סבתא הגיעה לבירת הנגב כשברשותה 2 מכונות לייצור גלידה. בית ישן במרכז העיר העתיקה הוסב למפעל קטן לגלידה ולחנות, אשר הייתה מוכרת מדי יום את תוצרתו של המפעלון. למעשה הסניף ברחוב הדסה בבאר שבע המכונה "סניף העיר" פועל באותה מתכונת עד היום הזה.

סבתא שהחלה דרכה בתקופת הצנע של שנות ה-50, הילכה קסמים על התושבים כאשר יכלה להציע להם גלידה משמנת אמיתית, מוצר נדיר ביותר באותם ימים. הגלידרייה הציעה כ-5 טעמים בסיסיים וגם זה היה מעבר למצופה באותה התקופה. ככל שחלפו השנים עוד ועוד מוצרי גלם הפכו זמינים וסבתא הפליאה לרקוח טעמי גלידה משובחים ומשובבי נפש. האגוזים, הפיסטוקים, השוקולדים, מבחר הפירות, כל אלו היוו קרקע פורייה ליצירת מגוון טעמים רחב ומקסים. מכל קצוות הארץ הגיעו שומעי דבר לראות ולטעום את מבחר הטעמים. סבתא מעולם לא זנחה את שיטת הייצור הביתית והמסורתית, גם כאשר תחום המזון השתכלל והציע מגוון רחב של תחליפי מזון, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח.

סבתא השאירה רושם רב ודמותה חקוקה בלב רבים עד היום. היא נהגה לפקוד את חנותה שבעיר מדי יום משעות הפתיחה בבוקר ועד סגירתה עם לילה. היא ניצחה על ייצור הגלידה ועל המכירות בעין בוחנת והעמידה סטנדרטים גבוהים בשני התחומים גם יחד. סבתא כונתה כך כי האריכה ימים ועבדה יום יום ללא לאות עד שמלאו לה 93 שנה.

כיום הנכד, עודד בר, ממשיך את המסורת של הכנת גלידה ביתית, טבעית, טרייה, כזאת שכל מי שטועם מתמכר אליה.
גלידה באר שבע היא הראשונה בישראל שרכשה מקררי תצוגה מהדור החדש, שהגלידה נשמרת בהם במיכלים סגורים ואטומים שיתרונם בכך שהם יכולים לשמר את הגלידה בטמפרטורה אופטימאלית המבטיחה מרקם נעים לחיך.
גלידה באר-שבע מובילה בסקרי דעת קהל מבחינת איכות הגלידה וטעמה.

הסניף כשר, בהשגחת הרבנות פתח תקוה.