נובה ג'ויה סינמטק

  • סניףג'ויה בסינמטק תל אביב
4
ממוצע: 4 (דרוג 1)

הסניף הכי תל אביבי של רשת המסעדות האיטלקיות ג'ויה, נמצא על פינת הארבעה וקרליבך.
ג'ויה - רשת מסעדות איטלקיות לא כשרה מקבוצת ארקפה, מציעה תפריט מאוד מגוון ובו פריטים איכותיים ומיוחדים מהמטבח האיטלקי המסורתי, לצד פריטי פיוז'ן חדשים יותר.

במקום - תנור אבן איטלקי, בו מכינים השפים את הלחמים המיוחדים, הפיצות, הפוקצ'ות ויתר דברי המאפה, מדי יום, וכמה פעמים ביום.
כמו כן - המסעדה מציעה את מגוון הפסטות והרטבים לרכישה לצורך חימום והגשה בבית.
אפשר גם לקנות מרכיבים נוספים במו שמן זית וחומץ בלסמי.

ג'ויה היא סוג של טרטוריה ישראלית עדכנית.

אווירה: נעימה
חניה: בתשלום בחניונים הסמוכים
שירות: יעיל

דרוגי-גולשים

התמונה של שוש חזן גרינברג

4
השף אליאב גולדנברג (33), אוטודידקט שנמצא כבר 13 שנים בתחום, ובאמתחתו רזומה של עבודה ב"אמזון" – מסעדת פיוז'ן שהיתה הראשונה בתחום, קייטרינג "פרי הארץ" שהתמחה באירועים מצומצמים וייחודיים, מסעדת ה"קופי בר" ביד חרוצים, והתמחות באיטליה הוא האחראי על נובה ג'ויה. מנות מיוחדות ומומלצות - ברוסקטה טרטופו" (מנות משתנות כל יום, במקרה שלנו זה היה עם מחית כמהין וביצה רכה), פיידיני תפוחי אדמה ואנשובי – פרוסות תפוחי אדמה, מסקרפונה, קרם כמהין, אנשובי וטימין – 38 שקלים בתפריט, ארטישוק אלה רומנה – ארטישוק בטמפורה, מטוגן עם איולי שום ועירית (39 שקלים בתפריט), טרטר דג ים – בדרך כלל מוסר ים, על מצע חציל מושחר, אספרגוס, עגבניה , עירית קצוצה, צ'ילי, לימון, שמן זית ויוגורט, 39 שקלים בתפריט, וטארט בצל – בצל אפוי מקורמל בחמאת מרווה, על מצע בצק עלים פריך מוגש עם קרם פרש ועירית – 39 שקלים. הפיידיני היה סוג של מאפה, עם שכבות של תפוחי אדמה ואנשובי שהוגש בעדינות רבה ולא השתלט למרות טעמו הדומיננטי בדרך כלל. מוסר הים לעומת זאת היה משהו שהייתי מתבלת טיפה יותר, כי טעמו של הדג קצת נבלע בתוך העישון של החציל. שתי המנות המנצחות שלי היו מנת הארטישוק שהשתלבה מצוין עם האיולי, ובעיקר מנת טארט הבצל שיכל בקלות להפוך למנת קינוח מתוקה, עם בצק עלים רך ואוורירי. בעיקריות מומלצות - רגטוני פיסטוק - מנה מקורית שמאד אהבתי שלא מופיעה בתפריט, ריזוטו (מצוין) של שרימפס ולימון – שרימפס, ירקות שורש, עלי מנגולד, רידת לימון, חמאה, עשבי תיבול ופרמז'נו (68 שקלים, מנה מנצחת, משביעה ועשויה במדויק), פפרדלה דניה- מנה הקרויה על שם שפית איטלקית, וכוללת רוטב עגבניות מיוחד מעגבניות סן מרציאנו שבושלו עשר שעות, גבינת מסקרפונה, שמן זית, שום, פטרוזיליה ופרמז'נו (59 שקלים בתפריט) הפיצות - בעלות בצק דק ופריך, למי שאוהב. קינוח מומלץ - "ספיציאל די שוקולטו" – עוגת שוקולד עם שבעים אחוזי קקאו, עם תפוז מסוכר בליווי רוטב אספרסו. מנה שמיועד לשוקוהולים כבדים והיא עשירה מאד, שוקולדית מאד