יקב פלם

  • יקב פלם
0
עדיין אין דרוגים

למשפחת פלם יש הסטוריה ארוכה לייצור יין בישראל. אבי המשפחה, ישראל היה יינן ראשי ביינות כרמל במשך 35 שנה, אך לא הוא האחראי להקמת הייקב המשפחתי. יקב של משפחת פלם הוקם ע"י האחים גולן וגלעד פלם בשנת 1998, כאשר גולן משמש ביקב כיינן ראשי. גולן שואף את האהבה שלו ליין עוד הילדותו, כשאביו למד יינון בארה"ב. האהבה הזו הביאה אותו ללימודיםהמקצועיים בתחום החקלאות והיין בישראל ובאיטליה, והנסיון הרב שצבר בעבודה ביקבים בטוסקנה ובאוסטרליה תורמים לו בעבודתו ביקב פלם. הרי יין הוא פרי עבודתו של היינן והחותמת שלו בעולם היין, ולכן כל כך חשוב שהיינן יתן ידו בכל - בזמירה, דילול שריגים, דילול אשכולות, הבציר ובליווי אישי וצמוד של כל תהליך עשיית היין ביקב עד הביקבוק.
למשפחת פלם אין כרם צמוד ליקב בו גדלים ענבי המשפחה. האחים חיפשו גפנים טובות ליינות פרימיות בכל חלקי הארץ בדגש על סוגי הקרקע, מיקרו אקלימים שונים, צמחיה וכו'. הכרמים שנטעו ע"י המשפחה מוקמו בסופו של דבר בגליל העליון ובהרי יהודה, כאשר בכל החלקות מקפידים על תפוקת יבולים נמוכה מאוד לדונם על מנת להבטיח את איכות הגפן. כל זן הגדל הכרם מופרד ומותסס במיכל נפרד. ההפרדה יוצרת את היחודיות של יינות פלם.

היין מתחיל בדרכו ביקב פלם