מסעדת פטרה – אשדוד

דרוג הגולשים: 
1
ממוצע: 1 (2 דרוגים)
כתובת: 
חוף הקשתות
עיר: 
אשדוד
אזור בארץ:
מחיר לסועד:
שעות פעילות: 
א - ש 03:00 - 09:00
כשרות: 
לא כשר
טלפון: 
08-8651610

"אם אתם רוצים אוכל גרוזיני אמיתי, לכו לפטרה", זו ההמלצה שקיבלנו מחברה גרוזינית, אחרי שהתלוננו שאין אוכל גרוזיני טוב בארץ.
הנה שיעור קטן על עם קטן ואוכל טוב: גרוזיה היא מדינה קטנה, ודי עניה, שלעבר אחת ממדינות ברית המועצות. אך למרות הסטיגמות הרבות שיש על גרוזינים בארץ, מדובר על עם מאוד נדיב ונחמד שמארח ביד רחבה, ויש לו מטבח נהדר, החל ממאפים נהדרים וכלה במנות בשר חמות וקרות מצויינות. בשנים האחרונות המטבח הזה הופך ליותר ויותר פופולרי, ונפתחו כמה מסעדות גרוזיניות פופלריות, כגון מסעדת ננוצ'קה וחצ'אפורי בת"א. אך מסעדת פטרה באשדוד בהחלט עומדת יפה בתחרות זו, כל עוד מדובר רק על איכות האוכל.
איכות האוכל וגודל המנות, אלה הם 2 היתרונות הבולטים של המקום, אך יש גם כמה חסרונות שנפרט בעוד רגע ואתם תחליטו מה חשוב לכם יותר.

מסעדת פטרה קיימת באשדוד לפחות כ-15 שנה. המיקום שלה, בחוף הקשתות בעיר, היה פעם מיקום אטרקטיבי, אך לאחר שהוקמו כמה מוקדי בילוי נוספים בעיר, כגון הסטאר סנטר, חוף הקשתות הפך לשומם ומוזנח, ואפילו הטיילת היפה שנבנתה כאן, לא ממש מצילה את המקום. אך אני חייבת לציין כי דווקא בפטרה יש תמיד הכי הרבה סועדים.

התפריט כאן פשוט ענק, וקצת קשה להאמין שכל המנות הינן טובות באותה מידה. כיום רב המסעדות הארץ ממוקדות יותר, ומתמחות באוכל מסויים (אסייתי, איטלקי, גרוזיני...), אך כאן תמצאו תפריט איטלקי, לצד תפריט גרוזיני ואפילו מנות יפניות (למרות שלא הייתי מסתכנת להזמין סושי כאן). אם אתם זוכרים את קפה לונדון בטיילת ת"א, ומרגישים התקף נוסטלגיה מתקרב, אתם מוזמנים לפטרה.

האמת שלא ניסינו את המטבח האיטלקי או את מנות הבשר, כי הגענו במיוחד בשביל לטעום המאוכל הגרוזיני, אז הבחירה הייתה מאוד ברורה – חצ'אפורי עם ביצה, ופאי אגוזים לילדים. קחו בחשבון שהמתנה לאוכל הולכת להיות מעט ארוכה, ואת זה אנחנו אומרים מניסיון. אחרי כרגע שעה המתנה, קראנו למארחת ושאלנו בנימוס אם החצאפורי שלנו יצא בקרוב, וכאן אני מגיע לבעיה העיקרית של המקום – השירות. התשובה שקיבלנו, השאירו אותנו עם פה פעור והבטחה לא לחזור למקום, גם אם האוכל יהיה מצויין. התשובה היתה, פחות או יותר באלה המילים "מה אתם רוצים, שזה יצא, ב-10 דקות? אתם לא רואים שהמסעדה עמוסה. אנחנו מכינים את המאפה במקום, זה יקח לפחות 20 דקות ".

אם בכל זאת החלטתם לנסות את פטרה, אני לא ממליצה לשבת בתוך המסעדה, אלא עדיף להתמקם באחד השולחנות עם הנוף לים, כי גם עיצוב המסעדה לא ממש השתנה ב-15 השנים האחרונות, ומדובר בחלל די אפלולי בגווני האדום והשחור.

דרוגי-גולשים

התמונה של Roman Hit

1
וואו לאיזו רמת שפל אפשר להגיע?!כבר לא נשאר כלום מאותה המסעדה הטעימה הטובה והביתית שהייתה שם לפני 10 שנים.כילדים היינו מגיעים מרחובות פעם בכמה זמן וזה היה בילוי הכי טוב שהיה יכול להיות באותם הזמנים ב 3-4 הפעמים האחרונות האכזבה רק גדלה התחיל בשירות איטי וגרוע ובפעם האחרונה זה פשוט היה סיוט כל האוכל היה פשוט לא טעים בכלל ומגעיל חבל שמשהו שהתחיל כל כך יפה נגמר כל כך מכוער תתביישו!!!
התמונה של Olga Pulisman

1
תסלחו לי אחי ואחיותי, תושבי הדרום, (וכאן המקום לגלות שבמקור אני מאשקלון) אני תמיד חשבתי שהשירות באשדוד גרוע, אבל לרמה הזו עוד לא הגעתי. היחס של המארחת וצורת הדיבור היה פשוט מקומם. למען הסדר הטוב, אני חייבת לציין כי שאר המלצרים, בחורים צעירים, שרצים כמו מטורפים, די מנומסים ועושים את עבודתם נאמנה. מסקנותינו מהאירוע היתה, אוכל גרוזיני טרי ומעולה, אך ככל המראה, לכאן אנחנו לא חוזרים!
דרוגים ומקומות קרובים
התמונה של Roman Hit

1
וואו לאיזו רמת שפל אפשר להגיע?!כבר לא נשאר כלום מאותה המסעדה הטעימה הטובה והביתית שהייתה שם לפני 10 שנים.כילדים היינו מגיעים מרחובות פעם בכמה זמן וזה היה בילוי הכי טוב שהיה יכול להיות באותם הזמנים ב 3-4 הפעמים האחרונות האכזבה רק גדלה התחיל בשירות איטי וגרוע ובפעם האחרונה זה פשוט היה סיוט כל האוכל היה פשוט לא טעים בכלל ומגעיל חבל שמשהו שהתחיל כל כך יפה נגמר כל כך מכוער תתביישו!!!
התמונה של Olga Pulisman

1
תסלחו לי אחי ואחיותי, תושבי הדרום, (וכאן המקום לגלות שבמקור אני מאשקלון) אני תמיד חשבתי שהשירות באשדוד גרוע, אבל לרמה הזו עוד לא הגעתי. היחס של המארחת וצורת הדיבור היה פשוט מקומם. למען הסדר הטוב, אני חייבת לציין כי שאר המלצרים, בחורים צעירים, שרצים כמו מטורפים, די מנומסים ועושים את עבודתם נאמנה. מסקנותינו מהאירוע היתה, אוכל גרוזיני טרי ומעולה, אך ככל המראה, לכאן אנחנו לא חוזרים!