פיצוחי האילן "זורבה"ברמת גן

4
ממוצע: 4 (2 דרוגים)

פיצוחים טובים ובאיכות מעולה הם כמו סטייק פילה עשוי היטב. כמעט כולנו נצמדים למכשיר הטלוויזיה ומתרפקים על אחת או יותר מהתוכניות האהובות שלנו בצירוף אשמת פיצוחים פרטית משלנו. יש שמכורים לגרעיני אבטיח, יש לבוטנים ויש למאנצ'יס. לכולנו חשוב שהם יהיו טובים מאד אבל לא תמיד אנחנו מוכנים להשקיע את המאמץ לגלות היכן להשיג פיצוחים טובים במיוחד.

"קלייה במקום" הפכה לשם נרדף לאיכות לפיצוחים. כל כך נרדף, עד שעל כל פיצוציית גועל נפש מדביקים אותו גם אם הפיצוחים שם טריים כשלג דאשתקד. אבל קלייה במקום, ולא במחסן מרוחק של פיצוחי יוסי או שלום שנעשית במרחק של שבוע מהגעתה לחנות היא באמת סוד המשחק.

חובבי הספורט מספרים לי שטעמו של גמר גביע מתוק במיוחד, כשאר הוא מוגש בצירוף הפיצוחים הנכונים. אני חושבת שגם טלנובלה יכולה להיות מרגשת יותר בצירוף קערת גרעינים שחורים משובחת.
פיצוחי האילן[או בשמם העממי המוכר יותר :"פיצוחי זורבה"], הם הפיצוחים הטובים ביותר גוש דן ומגיעים אליהם כמעט מכל מקום בשביל לקנות במיוחד.

אילן, קולה, אבל באמת קולה, לא רק שם שלט שאומר את זה- את כל הפיצוחים שלו במקום, במינון נכון, בהמלחה נכונה ובתזמון מדויק וכמעט מדעי.
פיצוחים טובים צריכים להיות לא שרופים, לא מלוחים מדי ועשויים במידת הכנה מדויקת והכי חשוב האיכות של הזרעים הנקלים צריכה להיות מעולה וכאלו בדיוק הם הפיצוחים של אילן.
החנות עצמה מנסה להשתדרג עם השנים לעבר מוצרים נוספים, אך ללא הצלחה יתרה בהכרח. כולם באים לאילן בשביל לקנות את הפיצוחים שלו ולאחרונה אפילו הורכב שם מכסה פלסטיק ענקי על מנת להרגיע את הטועמים חינם ולהסביר להם שפיצוחי אילן זה בעצם סוג של בית מרקחת של עולם הפיצוחים.הפלסטיק שומר על הנקיון ומונע את פגעי מזג האוויר לפיצוחים. המחירים סבירים ואין עוררין על כך שמדובר בסחורה המעולה ביותר בגוש דן בתחום הפיצוחים.
בפינת החנות תלויה ביקורת מסעדות של שרי אנסקי שרכשה שם בעבר פיצוחים והיללה את המקום עד בלי די. אילן לא מתרגש, הוא לא יודע שמדובר באחת האוטוריטות הגדולות של עולם הבישול הישראלי מבחינתו מדובר פשוט בעוד כתבה.
כל חידוש שיוצא לשוק בתחום הפיצוחים בארץ נמצא גם שם, החל מפולי אפונה ירוקים ממולחים וכלה בפול קלוי מלוח. מאנצי'ס ועוד. אם משהו תופס הוא נשאר, ואם הוא רק אופנתי הוא נעלם.
החורף נחשב לעונה החזקה במיוחד של הפיצוחים. "אנשים קונים יותר בחורף" אילן אומר בארשת מדעית שמסתירה ניסיון עתיר שנים בתחום. הוא, ללא ספק חושב שהחורף מיטיב עם הפיצוחים שלו שכן הוא נטול את הלחות הקיצית הממיסה הזו של גוש דן, שהורסת לו את הבריאות כשהוא רואה את הפיצוחים שלו סופגים אותה.
אם משהו לא טעים תגידו, הוא ישמח לדעת. ואם אתם מבינים בספורט אפשר גם להישאר ולדבר איתו על זה, תמיד יהיה לו מה לומר על כל משחק.
יש גם משקאות מיוחדים בחוץ, סחלב חם וטרי בחורף,תירסים חמים מסיר מהביל, ובקלוואה בקיץ. אילן תמיד משתדל שיהיה מגוון ומשעשע תמיד עם מוצר חדש.
אבל לב הסיפור היה ונשאר הפיצוחים הטובים ביותר בגוש דן. אז כדאי מאד להתמקד בהם ורק בהם.

דרוגי-גולשים

4
בחורף יש גם סירי פול וחומוס ובסוף שבוע צ'ולנט. גם סחלב, שהוא בינוני ביותר, לטעמי. ובכל זאת, הערה חשובה למקום- עומדים שם בחוץ בקבוקי מים מינרלים. נכון שיש סככות מעל, רק שהשמש זזה במהלך היום ומסתננת מתחת והבקבוקים יכולים להחשף שעות לקרניים החמות.

התמונה של רוני

4
כל אחד והקיוסק שלו - זורבה זה הקיוסק שלי. הפיצוחים כאן תמיד טריים מאוד, ומפצים על המחיר שהוא מעט גבוה מהמקובלץ