מסעדת קימל תל אביב

  • מסעדת קימל תל אביב
4
ממוצע: 4 (6 דרוגים)

מסעדת קימל הינה מסעדה ששמה אולך לפניה בכל הארץ כמסעדה כפרית איכותית ביותר, המציעה מנות גורמה מיוחדות לבאים בשעריה, ולכן הוחלט לנסות את מטעמי השף בארוחת שישי המפנקת שמציעה המסעדה. ביום שישי בין השעות 12:00 - 16:30 המסעדה מציעה תפריט עסקי של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח מתפריט מצומצם במחיר שווה לכל נפש של 109 ש"ח לסועד.

אני חייבת לציין כי חובה להזמין מקום מראש, ואפילו עם הזמנה יש להגיע בדיוק בשעה שבה הזמנתם את המקום, כי כאשר הגענו למסעדה כחצי שעה קודם התבקשנו להמתין או לשבת במרפסת במקום החלל הפנימי של המסעדה. ההמתנה לא כל כך הפריעה לנו ובחרנו לעשות סיבוב קצר ברחוב רוטשילד הצמוד למסעדה. חזרנו למקום שוב והושבנו בשולחנינו, וכאן אני חייבת לציין את הצפיפות במסעדה, השולחנות מאוד צמודים אחד לשני וזאת ככל הנראה עקב 3 חדרים פרטיים לאירועים שנמצאים החלקה הפנימי של המסעדה ומופרדים המחלל של "פשוטי העם".

המסעדה שוכנת במבנה ת"א בין יותר מ-100 שנים והעיצוב הפנימי למרות הצפיפות, מתאים להגדרתה של המסעדה כמסעדה כפרית, כולל רצפת עץ, כלים יפים ופריטי מטבח מימים עברו.
אך בואו נתרכז באוכל: בחרנו להתחיל בריזוטו פטריות וסלט איטריות זכוכית עם סלומון כמנות פתיחה ולמרות האהבה שלי לריזוטו אני חייבת לציין כי המנה האטריות הייתה הרבה יותר מוצלחת וקלילה לעומת הריזוטו.

למנות העיקריות בחרנו בנתח קצבים שהגיע עם מוח עצם ופירה והיה מצויין ומבחר פירות ים ברוטב שמנת. מנת הפירות ים הינה מנה נדיבה ביותר עם מבחר רב של פירות ים כולל שרימפס, מולים, סרטנים, קלמרי וקלמרי ממולא על מצע פירה. כמו שהסתבר מדובר במנה לא רק נדיבה אלא גם שמנה וכבדה מאוד. שתי מנות הנ"ל הן פופולריות מאוד בצהרי יום שישי במסעדה, אך ישנן מנות דגים ובשרים נוספות לבחירה.

הקינוחים הם לא המומחיות של המסעדה ולכן המבחר די מצומצם, אך 2 הקינוחים שבחרנו - קדאיף עם קצפת ופנקוטה היו די מוצלחים.
המסעדה נחשבת למסעדת גורמה ומחיריה בהתאם, אך הארוחות העיסקיות בה הן הזדמנות מצויינת להגיע למסעדה, אך לטעמי הרטבים העשירים (והכבדים מעט לטעמי) בהם מאופיינת המסעדה פוגעים מעט באיכות המנות ומעבירות את הדגש מחומרי הגלם האיכותיים שבהם צריכה להיות מאופיינת מסעדת גורמה אל הרוטב.

קימל

דרוגי-גולשים

התמונה של אביבה

4
מסעדת שף בסגנון כפרי צמודה לכלבו שלום בכניסה לנווה צדק. אמנם המחירים לא זולים, אבל העסקיות משתלמות, במיוחד העסקית של שישי צהריים, כ100 שקלים לארוחה גדולה. לראשונה ממליצה על הסלט הכפרי עם הגבינה או פטה כבד עוף מעולה. לעיקרית- ים יבשה או פירות ים ברוטב.

התמונה של צפה ברוגע

5
מסעדה שאנחנו הולכים אליה כבר שנים, לפחות פעמיים בשנה. בכל פעם מנסים מנות שונות ועוד לא קרה פעם אחת שהמנה לא היתה מעולה. מדובר במסעדת גורמה טובה באמת ששומרת על איכות ומצויינות לאורך זמן. ניתן לתלות את זה בעיקר בנוכחות הקבועה של השף במקום ובהתייחסות שלו ושל אישתו למקום כאל בית שני ולסועדים כאל אורחיהם. המקום נקי, מסודר, אוירה נעימה וארוחת הטעימות היא עונג. אוהבים את המקום.

2
הגעתי למסעדה עם ציפיות בשמים, שהרי היא נחשבת מסעדת שף. לא נפלתי מהמנות העיקריות, שמחירן לא זול. הם שהו שעות בתנור, אך זה לא שיבח את טעמן לטעמי. היו כבדות ולא משביעות רצון. אולי בשר הטלה שהיה המנה שלי הוא לא בדיוק my cup of tea ואם אך הייתי דוגמת מנה אחרת, זה היה ערב לחיכי. מה שכן, העיצוב מהמם. צבעוני ומיוחד, עם כל מיני פריטים ופיצ'פיקעס בצדדים. סה"כ הייתי פעם אחת ולא פוסלת ניסיון נוסף להתרשמות אחרת.

התמונה של קאטיושה

5
יצא לי להיות במסעדה רק פעם אחת לצערי אבל הטעם של המנות שאכלתי שם נשאר לי עד היום. אומנם לא זול שם וניתן לצאת עם נזק כספי לא קטן אבל האוכל.....האוכל....

התמונה של Olga Pulisman

3
המסעדה לא משרה תחושה מזמינה אלא הם כבר הגיעו למנוחה והנחלה ומה שנשאר לעשות זה רק להגיש את המנות כי אנשים יגיעו בכל מקרה. חומרי הגלם עדיין מצויינים כמו שצריכים להיות במסעדת גורמה, אך המנות, לפחות התפריט העסקי, יכולות להיות הרבה יותר טובות עם חומרי גלם כאלה.