מסעדת מגדלנה במגדל

0
עדיין אין דרוגים

החכמה הקולינרית הערבית שמקורה בפשטות, חומרי גלם טבעיים וטריים ובמסורת רבת שנים של ניחוחות וטעמים עלתה מדרגה בשנים האחרונות, אל מעבר לטחינה והחומוס, השיפודים והפיתות, שאין להם מתחרים.

המטבח הערבי החדש פוגש את עולם הגורמה.
את העולם המרתק הזה פתחה מסעדת מגדלנה שבצומת מגדל, מסעדת השף הערבית הראשונה בניצוחו של השף זוזו – יוסוף חנא ולצידו השף חמודי עוקלא, המשתתף המוכשר מהעונה הראשונה של משחקי השף, בנבחרת של השף מאיר אדוני.

המטבח הגלילי – לבנוני של מגדלנה שואב השראה ממטבחים מובילים ברחבי העולם, וממיטב השפים הישראליים, בהגשה מודרנית ובגימור עילי.
חלל המסעדה המרווח המשקיף אל הנוף הגלילי והכנרת, מעוצב בטוב טעם בסגנון מודרני יוקרתי, המזכיר ארמון ערבי מפואר אך מתוחכם.
חומרי הגלם מהם מורכב התפריט – מקומיים, משובחים ואיכותיים – משתלבים ליצירת מופת קולינרית מפתיעה, מנות מורכבות וייחודיות בסימפוניה של טעמים וניחוחות.

תופתעו למצוא כאן מאכלים ערביים אותנטיים ואהובים במעטפת עדינה של גורמה מהשורה הראשונה בארץ:

עולש בר עם בצלים מקורמלים וקונפי ושם על לחם קדושים,
מקלות גבינה- בצק סיגר ממולא בגבינת חלומי ועלי זעתר,
לחמהבעג'ין – המאפה המפורסם- בצק פריך ומעליו תערובת של בשר מתובל עם עגבניות וצנוברים ולקישוט ירקות וטחינה,
מוח טלה צרוב עם שום ולימון על קרם חומוס עדין לצד פול ירוק וסלסה עגבניות
מחבת עכוב- הצמח המיוחד בתבשיל בשר עגל ושום
קובה צמחונית מפתיעה במילוי חומוס וחלומי...

למנה העיקרית...
צלעות טלה הגליל – בגריל פחמים על קרם כרובית וירקות שורש
שישטאוק לבנוני – שיפודי עוף במרינדה על מצע בורגול ועגבניות בלדי
כתף טלה ממולא פריקה ירוקה מעושנת וצנוברים על אנטיפסטי שום
פילה מוסר ים על ארטישוק ירושלמי ומנגולד,
קוקי סאן גק צרוב על ריזוטו ים, שמן כמהין ואפונה ירקוקה

הקינוח המפורסם של מסעדת מגדלנה הוא מעדן הגבינה הירדני חלאווית אלגיבן – בתוספת דבש, פיסטוקים וקדאיף.
אחריו ממשיך מצעד מתוקים מרהיב החל ממלבי שמנת בניחוח ורדים, דרך "בסבוסה" מאפה סולת בגרידת תפוז ושקדים, ועד לכנאפה ביתית מנחמת בסירופ דבש ופיסטוקים.

המסעדה מעניקה לסועדים חוויית אירוח עכשווית ואותנטית כאחד, ממיטב המטבח הערבי החדש.