מסעדת האקליפטוס בירושלים
במבנה אבן עתיק למרגלות חומות העיר העתיקה, שמרפסת הגג שלו צופה אל טחנת הקמח המפורסמת של משכנות שאננים, נמצאת מסעדת האיקליפטוס - מסעדה מקראית כשרה וותיקה.
היא ממוקמת ממש בין בריכת הסולטאן לממילא, בלב מתחם חוצות היוצר - רובע האמנים של ירושלים.
מסעדת האקליפטוס, בניהולו של השף עטור הפרסים משה בסון, מתמחה באוכל תנ"כי מסורתי לצד פרשנויות מהמטבח המודרני והישראלי.
איך הכל התחיל?
בראשית שנות ה-50, כשעלתה משפחת בסון מעיראק ארצה והתמקמה בירושלים, משה הצעיר נטע עץ אקליפטוס בחצר הבית. כעבור שנים גדל העץ וצמח, ותחתיו הקימו משה ואחיו מסעדה ישראלית מצליחה מיוחדת במינה, שקיבלה את שמה מהעץ ההיסטורי.
כיום המסעדה שעברה למיקום חדש, במתחם חוצות היוצר – ממשיכה לשמור על שמה ועל אופייה המסורתי המיוחד.
המטבח התנ"כי – מסורתי
תפריט הגורמה עליו מנצח השף משה בסון מבוסס על חקר מעמיק של התרבות, מקורות המטבח התנ"כי והקולינריה הארץ- ישראלית, בשילוב טבעי עם ההשפעות מבית אמא וסבתא, ומטבחי כל העדות.
התפריט מורכב מתבליני ארץ ישראל המקוריים- כמו זעתר הפרא ששימש כבר בקרבן הפסח, וממנות בהשראה מקראית כמו שיר השירים של שלמה המלך, נזיד העדשים של יעקב ועשיו, ריזוטו מהכרמל וקינוחים במתיקות של ארץ חלווה ודבש.
אגדות חז"ל וסיפורי התנ"ך שזורים בתפריט, בשיטות ההכנה המסורתיות, בכלי ההגשה הייחודיים וכמובן גם בחומרי הגלם הטריים והמשובחים – עשבי התיבול הגדלים בגינת הירק של המסעדה, לצד הקוסקוס המפורסם שזכה במקום הראשון בפסטיבל הקוסקוס באיטליה, התאנים הממולאות והמקלובה.
42 חדרי מלון ובית הארחה בית שמואל טובלים בנוף ירושלמי וצמחייה פורחת, ופונים אל חומות העיר העתיקה והם חלק מקמפוס אחד רחב ויפיפה השייך לאיגוד העולמי ליהדות מתקדמת הנקרא מרכז שמשון – בית שמואל.
למידע נוסף...מלון המלך דוד בירושלים הינו אחד מהמלונות המפוארים ביותר בארץ, וללא ספק היוקרתי שבהם. זהו המקום שבו מעדיפים ללון שועי עולם, ראשי מדינות, שחקנים, וזמרים מפורסמים בבואם לארץ.
למידע נוסף...