אתרים בעמק בית שאן
- 1825 צפיות
מאת: יצחק רחמים
תל בית שאן {תל אל חוצון} תל המבצר
הצג את ההמשך >>
מאת: יצחק רחמים
תל בית שאן {תל אל חוצון} תל המבצר
הצג את ההמשך >>
נכתב על ידי קובי פליישמן
בית עולם לשומרים - בית הקברות של 'אגודת השומרים'
בקצה הדרומי של רחוב השומרים בקרית טבעון, בצל חורשת אורנים מסתתר לו בית הקברות של אגודת השומרים המגלה בין אבניו סיפורי אהבה וגבורה. יחד נטייל ונשוטט בין המצבות הבנויות כגלעדים מעל הקברים ונשמע את הסיפורים.
הצג את ההמשך >>
בשנת 1906 הרגישו המשפחות שגרו בחיפה צורך לחפש מקום חדש להתיישבות חקלאית, התקיים משא ומתן עם משפחת סורסוק בעלת אדמות בעמק יזרעאל, והקבוצה רכשה כ 7815 דונם מהם שליש אדמות יער, בסכום של 130 אלף פרנק.
הצג את ההמשך >>
גן השלושה (הסחנה) שוכן למרגלות הגלבוע והוא אחד מאתרי הנופש והקיט הטובים ביותר בישראל. הגן נקרא על שמם של שלושה חלוצים - אהרון אטקין, חיים שטורמן ודוד מוסינזון שנפלו בשנת 1938 בעלותם על מוקש באיזור בית-שאן בעת שיצאו לסיור בעמק בדרכם לקיבוץ טירת צבי.
הצג את ההמשך >>
לחופיה הציוריים והרוגעים של הכנרת התחוללה בימי ראשית ההתיישבות דרמה אנושית, וחלומות הפכו בעמל רב למציאות. נלך לאורך הירדן בקטע הקסום שבין דגניה לכנרת.
הצג את ההמשך >>
כל הזכויות שמורות 2009 © לחברת מורנו'ס שיווק באינטרנט