מבשלת בירה "אביר – האלה"

  • בירה אביר האלה
0
עדיין אין דרוגים

"אביר- האלה" היא מבשלה כפרית מקסימה הנמצאת במושב צפרירים, והמייצרת בירות איכות תוך הקפדה יתרה על תהליכי ייצור בירה מסורתיים בשילוב ידע מתקדם.
מדובר במשבשלה יחסית צעירה שהוקמה ב-2008 ע"י ארם ובת שבע דקל במרתף קטן בחצר הביתם, בעמק האלה.
בירה המיוצרת במקום הינה בירה טבעית בו התסיסה האלכוהולית הראשונית טבעית לחלוטין, מועשרת בתבלינים ובשמרי בירה. זוהי בירה מעורפלת ללא סינון ופיסטור ועוברת תסיסה שנייה בבקבוק שהתוצר לוואי של זה הוא הגיזוז הטבעי של הבירה.
המאפיינים של הבירה במבשלה זו הם:הסמיכות, והאי פיסטור של הבירה, הטעם העשיר והתיבול תונתים לבירות "אביר - האלה" את טעמן המיוחד.
סגנונות בירה קיימים ב"אביר-האלה":
Deep Soul - אייל בלגי בהיר חזק, בעלת 7% אלכוהול ומאופיינת בטעמים פרחוניים, צבע כהה יותר, הטעמיטופי וקרמל.
Touching Blade - אייל בסגנון גרמני, בעל 6.8% אלכוהול ומאופיינת בטעמים אקזוטיים טרופיים עמוקים
Crispy - בירת חיטה בעלת 6.8% אלכוהול המאופיינת בטעמים פירותיים,
Black Ice - פורטר בסגנון אירי, בעלת 7% אלכוהול, העשירה בטעמי שוקולד, קרמל, כוכבי אניס, צ'ילי ודבש.
בנוסף במקום מייצרים ליקרים, סיידר וגבינות מחלב עיזים אורגני.
במבשלה מתקיימים הרצאות והסברים על תהליך בישול הבירה, טעימות בירה וכן טעימות גבינות עיזים משובחות, ליקרים בשלל צבעים ועוד.