ד"ר שקשוקה
אם יש אבא למסעדנות הטוניסאית בישראל - זהו ד"ר שקשוקה.
כאן, תמצאו בנוסף לסוגים שונים של שקשוקה, גם אוכל תוניסאי מבושל, בשר על האש, סלטים - מכאן ועד לתוניס, והכל מוגש עם חצי כיכר לחם שחור כמו של פעם - לפני שכל אופה נהיה "מעצב לחם"...
השקשוקה - טעימה מאוד, והכי מגוונת שיש: עם בשר עגל, עם נקניקיות מרגז ושאר מיני תוספות.
האוכל המבושל - טעים מאוד, למרות שחסר נופח ביתי אמיתי.
הבשרים על האש - טריים ועשויים כהלכה, למרות שזו לא ההמתחות הראשית של המסעדה.
הסלטים - טעימים ומגוונים מאוד.
הלחם - טרי טרי.
אם יש דבר אחד שאני הייתי משנה כאן אלה כמויות השמן הכמעט בלתי אפשריות המלוות כל אחת מהמנות, דבר ההופך את האכילה כאן לשומרי דיאטה - למזיקה פינת בלתי אפשרית...
מקום מצויין לארוחה עם תיירים בעת הסתובבות ביפו - אווירה אותנטית ונעימה, למרות שבגלל גודלה העצום של החצר והמסעדה - לא מאוד אינטימית ושלווה.
ומבחינת המחיר - הרבה יותר זול ממסעדות התיירים שלאורך החוף, אבל בסך הכל גם כאן שילמנו 130 ש"ח לארוחה לשניים.
כדאי לנסות - ולו רק כדי לאמר שהייתם כאן.
אחר כך תחליטו בשביל עצמכם אם אתם חוזרים שנית.
שוק הפשפשים ביפו אינו גדול במיוחד. הוא משתרע על מתחם של כמה רחובות, בסמוך לכיכר השעון ביפו, ויש בו חלוקה מגדרית ברורה למדי לגבי מה להשיג והיכן.
ברחוב הצר המקורי והמקורה של השוק ,בו נמצאים עשרות רוכלים משני הצדדים, ניתן למצוא בגדים משומשים, כלי נחושת עתיקים ואוסף של מה שנהוג לכנות ענתיקות וגם הרבה מאד שטיחים מסוגים שונים.
אל תטעו, מאחורי הדוכן הקטן הזה לכאורה עומדת אימפריה של ממש אשר אחראית לחלק גדול של המסחר הסיטונאי של דגי הים במסעדות בכל רחבי הארץ.
למידע נוסף...כיכר השעון היא חתיכת היסטוריה רצינית באמצע העיר היפה הזו יפו, ומשהו בבאווירת הניין השעון שעומד שם מתריס נגד הזמן, הארץ ושליטיה המתחלפים הוא בעצם סוד קסמה.
למידע נוסף...אין כמו יפו בלילות.. אנה לולו היפואית היא חמארה מזרח תיכונית אוריאנטלית ומודרנית למהדרין. קוראים לזה גם בר, וכאן עושים שמח בכל הסגנונות הטעמים והריחות.
למידע נוסף...
דרוגי-גולשים
המקום מזכיר שוק
חוויות חבריי מהדוקטור...
לא מת על שקשוקה, אבל לקחתי
אין על השקשוקה שלו !
משם לא יוצאים רעבים
כשבאים לד"ר שקשוקה אוכלים..
הקוסקוס הכי שווה בארץ
מודה שאני לא מחובבי השקשוקה
אין כמו שקשוקה
בוקר בשקשוקה-כדאי!
עמודים