יקב לטרון

  • חנות יקב לטרון
0
עדיין אין דרוגים

קבוצת הנזירים שהקימה את מנזר לטרון בשנת 1890 הייתה צריכה לחיות מעבודות כפיים עצמאית, ללא תלות כלכלית בגורם חיצוני כלשהו, ולכן הוחלט לנטוע כרמים באזור המנזר והיקב שנחצב בסלע ההר.
במנהרה ארוכה מתחת לפני האדמה מחברת בין המנזר ובין היקב, נמצאים מיכלי התסיסה ומאות החביות בהן מתיישנים 300000 בקבוקי יין בשנה, רובו בסגנון צרפתי.
מכיוון שמדובר ביקב לא ממש סטנדרטי, ההיררכיה כאן מאוד שונה - אב המנזר, פול סאומה, מתווה את דרך היין של הנזירים והיינן הוא האב רנה, שבתקופת הבציר נעזר בייננים מחו"ל עקב הכמויות הגדולות של הענבים שיש לבצור עבור כמות כזו של יין.
על מנת לייצר כמות ענבים המספיקה לייצור מאסיבי כזה של יין המנזר משתמש גם כ- 400 דונם של כרמים, בהם גדלים למעלה מ- 20 זנים של גפנים בהם משתמשים הנזירים לייצור מגוון רחב של יינות וברנדי. כל הגפנים נבצרים ידנית, ובין הזנים ניתן למצוא קברנה סובניון, מרלו, שרדונה, סובניון בלאן, ריזלינג, פינו נואר גרנאש, גוורצטרמינר, מוסקט, אליקנט טוקאי ועוד.
יינות המנזר מיועדים ברובם לייצוא ובארץ ניתן לרכשם בחנות הצמודה למנזר לטרון ובתחנת הדלק הסמוכה.

מנזר השתקנים.avi