Gecko באר שבע
בימי שישי בבוקר מתמלא בית הקפה Gecko, שנודע בעיקר אודות לקפה המשובח שלו, בסועדים כמעט עד אפס מקום; סטודנטים רבים, המתענגים על טעמם של קפה לאטה וניל ובלינצ'ס פטריות, זוגות צעירים עם ילדים הסועדים את לבם בארוחת בוקר וחברים שהגיעו להחליף חוויות על כוס קפה טובה או צ'אי אפריקאי בניחוח קינמון. האווירה בבית הקפה נינוחה, נעימה מאוד ואפילו אינטלקטואלית מעט. על השולחנות פזורים עיתוני היום, ומסביב מתנהלות שיחות על ענייני השעה. המנות המוגשות ב-Gecko הן לעיתים טעימות ולעיתים קצת פחות.
Gecko שוכן באחת מהסמטאות היפות של העיר העתיקה בבאר שבע, והוא מעוצב בסגנון כפרי, חמים ורגוע; השילוב של שולחנות העץ, מנורה עגולה וענקית התלויה מהתקרה ומפזרת סביבה אור רך ושקים קטנים המלאים בפולי קפה, שכאילו נשכחו בסמוך למפלסי הישיבה, המופרדים זה מזה על ידי מעקות עץ, יוצר תחושה נוסטלגית מעט. בצד ניצבת מכונה לטחינת קפה, המשלימה את האווירה המיוחדת יחד עם כרזות של פרסומות ישנות משנות ה-60 וה-70, התלויות על הקירות, ומוסיקה נעימה המתנגנת ברקע. את הקפה המשובח, המיובא ממדינות קו המשווה, קולים ב-Gecko ויוצרים ממנו תערובות שונות ומפתיעות, כדוגמת: קוקטיל של קפה מקסיקאני עם שוקולד, קלואה ומקל קינמון; אייריש קופי עם קצפת, קפה שוקולד ושקדים; קפה טורקי-תוניסאי בתוספת תפרחת תפוזים ואפילו קפה טורקי-לבנוני עם תוספת ערק.
בקפה Gecko בקרנו שלוש פעמים, ובכל פעם יצאנו עם "תחושות בטן" מעט שונות. בביקור הראשון, בבוקר יום שישי, נהנינו מאוד מהמנות שהוגשו, והבטחנו לעצמנו לחזור שוב. באותו יום הזמנו ארוחת בוקר איטלקית, שהייתה מורכבת משני משולשי טוסט עם גבינת מוצרלה, פסטו ועגבנייה, סלט ירקות טרי וקפה. הטוסטים עם הפסטו העדין היו פריכים, עשויים היטב, טריים וטעימים מאוד. סלט הירקות שנלווה להם נקצץ דק, ושדרג את הארוחה. בנוסף, הזמנו גם שלושה פנקייקס עם סירופ מייפל וריבה ביתית. הפנקייקס היו עשויים היטב – שמנמנים, רכים ומעוררי תיאבון, ובתוספת סירופ המייפל והריבה, בהחלט הנעימו לחיך. בפעם השנייה הגענו בשעות הערב המאוחרות, והזמנו את לביבות הבית, ספגטי חצילים ושני סוגי חליטות תה. למרות שמנת לביבות הבית הופיעה בתפריט כמומלצת, היא הייתה מאכזבת – הלביבות היו דקות, מטוגנות מעבר לנדרש, והוגשו קרות. הספגטי חצילים היה טעים אך שגרתי ולא מיוחד. לעומת זאת, החליטות – צ'אי אפריקאי וארל גריי יסמין, שהגיעו בקומקומי תה מיוחדים וקטנים ממתכת כבדה, הפתיעו לטובה, וחיממו את הלב ובעיקר את הגוף. בפעם השלישית הזמנתי לאטה שוקולד גרמני, שהיה מורכב מאספרסו, חלב מוקצף, פרלין שוקולד, וניל וקוקוס, ולחם מוקרם עם גבינה, פסטו ופטריות. הלאטה היה מתוק מדיי, לטעמי, והלחם המוקרם היה משביע, אך הגבינה הומסה יתר על המידה ויצרה תחושה של כבדות ועומס.
לסיכום, בית הקפה נעים ומיוחד, השירות אדיב מאוד והמנות בהחלט סבירות וטעימות, אם לא מצפים ליותר מדיי.
סמילנסקי טאפס בר באר שבע
בנוף הקולינארי המדברי והמשמים מעט של באר שבע, סמילנסקי טאפס בר היא מסעדה ששווה בהחלט לבקר בה. ואפילו לחזור אליה גם בהזדמנויות אחרות.
למידע נוסף...ברבסבא Barbasaba באר שבע
ברבסבא Barbasaba באר שבע הוא בר אקולוגי הראשון מסוגו בארץ
למידע נוסף...מסעדת קאזה דו ברזיל בבאר שבע
קאזה דו ברזיל היא מסעדת בשרים ברזילאית, הפועלת בשיטת השיפוד הרץ – "אספטו קוהידו". לאור הצלחת שני הסניפים הקיימים, הוקם במהלך חודש מרץ 2009 סניף שלישי לרשת "קאזה דו ברזיל" בבירת הנגב – באר שבע.
למידע נוסף...
דרוגי-גולשים
הקפה טוב, האווירה מיוחדת,
עמודים